Z eno besedo – božanska.
Za 14 kosov potrebujete
Za testo
- 2 jajci
- 100 g sladkorja v prahu
- 50 g mehkega masla
- 125 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
Za oblogo
- 10 listov želatine
- 100 ml mleka
- 250 ml smetane
- 800 g pasirane skute
- 125 g sladkorja v prahu
- sok in lupina neškropljene limone
- 400 g jagod
- 1 zavitek bistrega tortnega preliva
- 100 g mandljevih lističev
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Rumenjake ločite od beljakov. Beljake čvrsto stepite. Rumenjake, sladkor v prahu in zmehčano maslo penasto stepite. Med stepanjem postopoma dodajte 5 žlic vode. V peno vmešajte moko s pecilnim praškom, nato pa še sneg. Pekač za torto (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko in ga napolnite s testom. Testo pecite 20 minut, nato ga ohladite.
Želatino namočite. Mleko segrejte in v njem raztopite ožeto želatino. Smetano čvrsto stepite. Skuto zmešajte s sladkorjem v prahu, limonino lupino in sokom. V skuto najprej vmešajte mleko z želatino, nato še smetano.
Ohlajeno testo objemite s trtnim obročem. Premažite ga s skutno kremo in postavite v hladilnik za 4 ure. Jagode narežite na rezine in jih naložite na kremo. Tortni preliv pripravite po navodilu z embalaže, ga prelijte po jagodah in pustite, da se strdi. Tortni obroč odstranite in obod torte okrasite z mandlji.
Čas priprave približno 320 minut.
Na kos približno 290 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 28 g.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit