Skutne tortice z jagodičjem

17. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Skutne tortice z jagodičjem

Majhni, prefinjeni vrhunci, ki jih postrežete ob kavi – in tako lahkooo jih je pričarati!

Za približno 16 kosov potrebujete

Za dno

  • 100 g masla
  • 2 žlici tekočega medu
  • 200 g polnozrnatih piškotov
  • 1 žlico mletega cimeta

Za kremo

  • 6 listov želatine
  • po 100 g jagodne, malinove in borovničeve kaše
  • 620 g polnomastnega svežega sira
  • 185 g drobno mletega sladkorja
  • 210 g kisle smetane
  • 640 g smetane

Priprava

Šestnajst desertnih obročev (premera 5 cm) obložite s pergamentnim papirjem. V posodi segrejte maslo in med. Piškote zdrobite in jih primešajte skupaj s cimetom. V desertne obročke previdno zatisnite piškotno zmes in jo postavite na hladno.

Želatino namočite v hladni vodi. Sadne kaše segrejte posebej. Po dva lista želatine dobro ožemite, ju stopite v topli sadni kaši in počakajte, da se ohladi.

Sveži sir zmešajte s sladkorjem in kislo smetano. Stepajte tako dolgo, da se začnejo tvoriti konice. Zmes razdelite na tri dele in vsakemu primešajte kašo iz jagodičja. Smetano čvrsto stepite in jo v vsako jagodičje vmešajte tretjino.

Jagodno, malinovo in borovničevo kremo previdno nanesite v obročke, pogladite in tortice za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Po želji jih na koncu okrasite s svežim sadjem.

Čas priprave: približno 50 minut + hlajenje 4 ure.

Na kos: približno 440 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ