Brez slabe vesti si lahko privoščimo tudi čokolado (NAGRADNA IGRA)

Brez slabe vesti si lahko privoščimo tudi čokolado (NAGRADNA IGRA) (foto: Leone) Leone
30. 11. 2021 Promocijsko sporočilo

Če spadate med sladkosnede, ste verjetno pogosto v dilemi, kje potegniti mejo med užitkom oziroma razvajanjem brbončic ter zdravim prehranjevanjem. Vendar obstajajo izbire, pri katerih je slaba vest popolnoma odveč. Katere so?

Sladkemu se ni treba povsem odpovedati, tudi če prisegate na zdravo prehrano, pomembno je predvsem, da ste pozorni na izbiro in zmernost.

1 Sladkanje s sadjem

Ko si zaželite nekaj sladkega in nimate doma pripravljene sladice, lahko željo potešite z nekaj sadja. Da bi bila presnova sladkorja, ki je v sadju, počasnejša, ga je pametno kombinirati z beljakovinami ali maščobami, zato lahko koščke sadja zmešate z jogurtom. 

2 Sladice iz domače kuhinje

Če sladice pripravljate v domači kuhinji, je zdrava alternativa zelo preprosta. Beli sladkor preprosto nadomestite z medom, javorjevim sirupom, kokosovim sladkorjem, stevijo, eritritolom, bananinem pirejem, jabolčno čežano ... Ti namreč vsebujejo tudi nekaj mineralov in vlaknin ter ne obremenijo telesa. 

3 Najpomembnejša je zmernost

To je nadvse pomemben vidik bolj zdravega načina sladkanja. Če obožujete sladko hrano, si jo seveda lahko privoščite, vendar nikoli ne pretiravajte, uživajte v omejenih količinah. V enem dnevu pojejte košček sladkega ob sicer uravnoteženi in raznoliki sezonski prehrani. 

4 Sladka izbira, ki si jo privoščijo tudi športniki

Leone

Dobra sladka izbira za vse aktivne, ki skrbijo za uravnoteženo prehrano, so čokoladne kapljice AL!VE Drops.

Največji proizvajalec sladoleda in čokolade v regiji, ajdovski Incom LEONE, je to zimo namreč s svojo blagovno znamko sladoledov in čokolad AL!VE združil moči s slovenskimi smučarji in nastale so čokoladne kapljice AL!VE Drops.

Slovenski alpski smučarski asi, kot so Andreja Slokar, Ana Bucik, Meta Hrovat, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, so bili vključeni že v proces razvoja izdelkov. Letos so na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo ekskluzivno prvi preizkusili AL!VE Drops. Na podlagi njihovih mnenj je bila prvotna čokoladna receptura še izpopolnjena, AL!VE pa je z novo sezono postal zlati sponzor SLO SKI smučarskih reprezentanc.

Čokoladne kapljice izpolnijo naše sladke želje in nas obenem napolnijo z energijo. Obogatene so namreč z vitamini A, B6, B12, D3 in folno kislino ter mineraloma selen in cink, ki prispevata k izboljšanju imunskega sistema. Ena porcija priročnega TO GO pakiranja vsebuje zgolj okoli 627.6 kJ (150 za prste obliznit kalorij). 

Izbirate lahko med kar tremi različnimi okusi: Peanut (mlečno čokolado s slanim arašidovim polnilom), Nutty (belo čokolado z lešnikovim polnilom) in Energy (vegansko temno čokolado s pomarančnim sokom v prahu in naravno aromo pomaranče).

Podjetje Incom pri vsakem nakupu čokoladnih kapljic AL!VE Drops dva centa namenja podpori mladim smučarskim silam.

NAGRADNA IGRA

Sodelujte v nagradni igri in si prislužite bogate nagrade, s katerimi bo ta zima res sladka.

Kako sodelovati? Obiščite spletno stran in kliknite na SODELUJ!

1. Kupite AL!VE Drops
Obiščite spletno stran in vnesite svojo številko računa v nagradni boben.

2. Rešite AL!VE Drops kviz in sodelujte v nagradnem žrebu.

Nagradna igra traja od 29. 11. do 19. 12. 2021, pogoji za sodelovanje so na voljo na spletni strani. Žrebanje bo 3. januarja 2022. 
Leone