Nič več napihnjenega trebuha, vnetega črevesja, utrujenosti...
Jagodova rulada brez moke
Testo:
- 6 jajc
- 6 žlic sladkorja v prahu
- 6 žlic mletih orehov
- 1/2 pecilnega praška
Nadev:
- 2 kisli smetani
- 2 vaniljeva praška
Priprava:
Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Nato gladko zmešamo (z mešalnikom) rumenjake in sladkor v prahu. Masi dodamo orehe, pecilni prašek in sneg ter vse skupaj ročno zmešamo s kuhalnico.
Dobljeno maso damo peči. Obvezno uporabljamo peki papir.
Spečeno testo položimo na kuhinjsko krpo in vse skupaj zvijemo ter počakamo, da se ohladi. Ohlajeno testo razvijemo in nanj nasujemo umite in očiščene jagode ter premažemo z nadevom.
Kokosova torta brez glutena
Sestavine:
- 5 beljakov
- 1 jogurtov lonček sladkorja
- 150 g kokosove moke
- 200 g jedilne (brezglutenske) čokolade
- 1 žlica vode
- 5 rumenjakov
- 0,25 l sladke smetane
Priprava:
Beljake stepemo v trd sneg, med tem pa postopno dodajamo sladkor. Počasi vmešamo kokosovo moko, maso poravnamo v tortni model ter 20 minut pečemo v na 180 stopinj ogreti pečici.
Medtem ko se biskvit peče, nad soparo stopimo čokolado (dodamo ji žlico vode), vmešamo rumenjake ter ohlajeni dodamo še trdo stepeno smetano. S čokoladno-smetanovim prelivom namažemo ohlajeno testo ter ga damo skupaj s tortnim modelom v zamrzovalnik.
Pred serviranjem previdno odstranimo obroč tortnega modela ter odtajamo torto pri sobni temperaturi.
Jabolčni brezglutenski mafini
Sestavine:
- 2 jajci
- 2 žlici pecilnega praška
- 2 naribani jabolki
- 1,5 lončka moke Schaer Mix B
- 1 lonček sladkorja
- 1 žlička cimeta
- pol lončka olja
- 0,25 lončka jabolčnega soka
- nekaj čokoladnih solzic za peko
Priprava:
Penasto umešamo sladkor in jajca. Nato postopoma dodamo olje, moko, cimet in pecilni prašek ter ves čas mešamo. Dodamo še jabolčni sok in jabolko.
Maso z žlico ali zajemalko nadevamo v papirnate modelčke, ki jih damo v pekač za mafine. Pečemo na 180 °C, približno pol ure. Malo pred koncem peke mafine posujemo s čokoladnimi kapljicami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?