RECEPT: Jabolčni tiramisu v kozarčku

RECEPT: Jabolčni tiramisu v kozarčku (foto: Biosuedtirol) Biosuedtirol
18. 4. 2020

Tokrat bomo malce grešili. Če je pa tako slasten – ta jabolčni tiramisu v kozarčku.

Sestavine:

Za 10 porcij.

  • 2 jajci
  • 1 rumenjak
  • 80 g sladkorja
  • 250 g maskarponeja
  • 250 g quarka oz. pasirane skute
  • 200 g smetane (lahko je kokosova)
  • 1 žlica amareta (neobvezno)
  • naribana lupinica ene limone
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 kg jabolk zlati delišes
  • jabolčni sok
  • keksi
  • popraženi mandlji in pinjole
Biosuedtirol
Priprava:
  • Najprej pripravite jabolčni pire:

Jabolka olupite in narežite na koščke, skuhajte jih do mehkega v malo vode (ne pozabite mešati), nato pustite, da se ohladijo. Ohlajene zmiksajte v pire.

  • Maskarpone krema:

Jajčni rumenjak, jajci, sladkor in vanilin sladkor kremasto zmešajte. Segrevajte nad vodno paro do 85 stopinj Celzija, nato mešajte tako dolgo, da se masa ohladi.

Ko se masa ohladi, dodajte maskarpone, quark, amareto in limonino lupinico. In na koncu vmešajte še stepeno smetano.

  • Sestavine začnite nalagati v kozarčke:

Kekse nalomite na tako velike koščke, da jih boste lahko razporedili v kozarčke.

Pomočite jih v jabolčni sok, z njimi najprej prekrijte dno kozarčkov.

Nato dodajte plast jabolčnega pireja.

Nato plast maskarpone kreme.

In ponovite: plast piškotkov, plast jabolčnega pireja, plast maskarpone kreme.

Po vrhu potresite še mandlje in pinjole (ali druge oreščke, ki jih imate radi) in kozarčke postavite v hladilnik za vsaj 30 minut.

Postrezite z nasmehom. :)

Nasvet: jabolka pokuhajte le na hitro, saj ne želite, da so preveč mehka. Tako tudi ohranite okus jabolk.

Vir: biosuedtirol.com

Poskusite tudi:
Biosuedtirol