Preprosto odlično!
Za 10–12 kosov potrebujete:
- 50 g masla
- 130 g pasirane skute
- 70 g sladkega kondenziranega mleka
- 4 žlice medu
- 2 veliki jajci
- 90 g ajdove moke
- 70 g kokosove moke
- 2 žlički sode bikarbone
Za drobljenec: - 30 g kokosove moke
- 10 g ajdove moke
- 30 g trsnega sladkorja
- 30 g masla
In še: - 300 g sliv
Priprava:
1 Pečico segrejte na 165 stopinj. V kozici segrejte maslo in nato počakajte, da se ohladi. Gladko stepite skuto, kondenzirano mleko, med in jajci. Nato dodajte še ajdovo moko, kokos, pecilni prašek in maslo.
2 Za drobljenec v drugi skledi zmešajte kokosovo moko, ajdovo moko in trsni sladkor. Dodajte še zmehčano maslo in zgnetite mrvice. Slive oplaknite in jih osušite. Odstranite koščice in jih zrežite na krhlje.
3 Pekač obložite s papirjem za peko. Vanj razporedite testo in ga pogladite. Povrhu razporedite slive in jih potresite z drobljencem. Kolač pecite približno 45 minut.