Smrtno nevarna živila: Od živih hobotnic do "nedolžnih" sadežev (ki ste jih zagotovo že jedli)

28. 6. 2022
Deli
3 / 14
Profimedia

Casu marzu

Večina si z veseljem privošči košček sira. Zjutraj pri zajtrku, za malico, v toastu. Radi ga uporabimo tudi za pripravo drugih jedi. Toda casu marzu … Čeprav kremast, ga verjetno ne bi z veseljem vključili v svojo kuhinjo. 

Pripravljen je namreč tako: pekorino sir pustijo stati na zraku, da lahko muhe vanj oz. v skorjo izležejo jajčeca. Črvi, ki se izležejo, se nato hranijo s sirom, kar ga zmehča in mu da edinstven okus. Črvov pred zaužitjem ne odstranijo in številni strokovnjaki opozarjajo na težave, ki jih lahko v prebavilih povzročijo črvi. 

Če se odločite preizkusiti, poskrbite, da boste dobro prežvečili.

Ste že poslušali Aktivni podkast? Najdete ga TUKAJ

Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem