So palačinke iz zmesi Palačinke takoj! dobre?

12. 11. 2018 Promocijsko sporočilo

Palačinke takoj! so vse, kar obljublja ime. So palačinke, ki jih lahko naredite takoj. Tudi če doma nimate mleka, jajc ali moke. Že pripravljeni zmesi dodate le vodo in masa za pripravo palačink je pripravljena. Pa so te palačinke sploh dobre?

Enostavno ni vedno najboljše. A tu je! Na uredništvu smo preizkusili dva od izdelkov, ki so na voljo, in moramo reči, da so bile palačinke take, kot bi jih pripravili iz vseh, za palačinke nujnih sestavin. Pa še čisto nič manj zdrave niso.

Najprej Palačinkomat, nato Palačinke takoj!

Ampak pojdimo lepo na začetek. Za Palačinkami takoj! stoji dolgoletni palačinkar Aljaž Deu, ki je pred nekaj leti vso svojo profesionalno pozornost usmeril v peko palačink, ko je iz ZDA v Slovenijo pripeljal Palačinkomat, ki lahko v eni uri speče kar 180 palačink. Vau!

Ideja za Palačinke takoj! se je rodila nekaj let zatem, ko je po poklicu izurjeni fotograf svojo idejo hitre priprave palačink želel približati tudi drugim. V zavetju svojega doma je na veliko veselje svojih otrok, ki so "morali" pojesti na tisoče palačink, dolgo iskal pravo moko in kombinacije jajc in mleka ter na koncu ponudil štiri izdelke.

Okusi Palačinke takoj!

Na voljo so štirje izdelki, vsi teže 300 g, iz katerih lahko naredimo od 8 do 10 palačink. Na voljo so:

 • zmes Palačinke takoj! iz BELE PŠENIČNE moke
  Sestavine: bela pšenična moka (74 %), jajca v prahu, mleko v prahu, sol, sladkor in sredstvi za vzhajanje (natrijevi karbonati, difosfati)

 • zmes Palačinke takoj! iz PIRINE POLNOZRNATE moke
  Sestavine: polnozrnata pirina moka (74 %), jajca v prahu, mleko v prahu, ol, sladkor in sredstvi za vzhajanje (natrijevi karbonati, difosfati)

 • zmes Palačinke takoj! iz RIŽEVE moke
  Sestavine: riževa moka (74 %), jajca v prahu, mleko v prahu, ol, sladkor in sredstvi za vzhajanje (natrijevi karbonati, difosfati)

 • zmes Palačinke takoj! iz AJDOVE moke
  Sestavine: ajdova moka (74 %), jajca v prahu, mleko v prahu, sol, sladkor in sredstvi za vzhajanje (natrijevi karbonati, difosfati)

Nobena od zmesi ne vsebuje emulgatorjev ali ojačevalcev okusa.

Za pripravo torej potrebujemo le vodo sobne temperature. Najbolje je, da zmes stresemo v skledo, ji dodamo vodo in dobro premešamo. Glede na količino dodane vode lahko spečemo navadne tanke palačinke ali pa ameriške, debelejše palačinke.

Recepta z zmesjo Palačinke takoj!

Na uredništvu smo preizkusili riževe palačinke in palačinke iz pšenične moke. Obložili smo jih kar z marmelado in čokoladnim namazom in bile so odlične.

Da pa smo se res prepričali, da naše brbončice niso zavedene, smo dva okusa prepustili Barbari s kulinaričnega bloga Sit Fit in jo prosili, da jih preizkusi. In jih je. Kaj pravi, si preberite in poglejte v nadaljevanju.

RECEPT 1: Palačinke iz polnozrnate pirine moke

Palačinke iz polnozrnate pirine moke so enako dobre kot tiste, pripravljene iz bele pšečnične moke. So bolj zdrave, saj polnozrnata pirina moka dlje časa sprošča svoje hranilne snovi in nas tako nasiti za dlje časa. Palačinke iz pirine moke so malo temnejše in malo bolj 'globokega' okusa ter so fenomenalne.

Sestavine (za 4 osebe):
1 paket Palačinke takoj! iz polnozrnate pirine moke
8 žlic malinove marmelade
sveže maline

Priprava: Zmes stresite v skledo, dodajte ji vodo in dobro premešajte. Ponev za palačinke res zelo dobro segrejte, nato dodajte nekaj olja (lahko kokosovo olje). Dodajte slabo zajemalko mase in ponev nagnite sem in tja, da se zmes razporedi po ponvi. Pecite približno 2 minuti na eni strani, nato palačinko obrnite in specite še na drugi strani. Palačinke namažite z marmelado, okrasite s svežimi malinami in postrezite.

Ocena: Palačinke so ravno prav mehke in trpežne (da se ne strgajo), peka pa je nadvse enostavna. Palačinke so zelo okusne tudi brez nadeva.

RECEPT 2: Palačinke iz ajdove moke

Palačinke z ajdovo moko so temnejše, bolj aromatične in nadvse dobre. Ker je zmes iz ajdove moke pripravljena izključno z ajdovo moko, so primerne tudi za jedce, alergične na gluten.

Sestavine (za 4 osebe):
1 paket Palačinke takoj! iz ajdove moke
8 rezin slanine
4 koščki masla
olje za pečenje palačink
javorjev sirup

Priprava: Palačinkam dodajte dovolj vode za pripravo ameriških palačink (označeno je na embalaži) in zmes dobro zmešajte – zmes bo gostejša od tiste za pripravo navadnih tankih palačink. Ponev za peko palačink res dobro segrejte, nato nanjo dajte malo olja. Z žlico oblikujte manjše palačinke. Ko se na vrhu začnejo pojavljati mehurčki, palačinke obrnite in specite še na drugi strani. Palačinke servirajte, obložite s koščkom masla in popečeno slanino ter prelijte z javorjevim sirupom in takoj postrezite.

Ocena: Ajdove palačinke na ameriški način so okusne, zelo aromatične in enostavne za pripravo, saj potrebujete le vodo. Všeč mi je predvsem to, da so resnično ajdove in ne vsebujejo drugih vrst moke.

Pod črto

Že pripravljene zmesi Palačinke takoj! so priročne in okusne, zato verjamemo, da bodo nadvse primerne tudi za na pot in za na počitnice, saj moramo s seboj vzeti le zmes Palačinke takoj! in nič drugega. Ja, palačinkam se res ne da upreti! 

Za več informacij pa le odklikajte na:

www: www.palacinkomat.si
Facebook: @palacinkomat
Instagram: @palacinkomat/