Kakor da bi ga spekla babica
Za 16 kosov potrebujete
Za oblogo
- 700 g sliv
Za drobljenec
- 200 g moke
- 100 g sladkorja
- pol žličke mletega cimeta
- 100 g masla
Za testo
- 180 g masla
- 180 g sladkorja
- 1 žlico vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 400 g moke
- 1 ščepec soli
- 2 žlički pecilnega praška
- 80 g jogurta
Priprava
Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Slive oplaknite in jim odstranite koščice.
Za pripravo drobljenca zmešajte moko, sladkor in cimet. Dodajte koščke masla. Vse skupaj zmešajte z nastavkom za gnetenje električnega mešalnika, tako da boste dobili majhne grudice.
Zmešajte maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Drugo za drugim dodajte jajca. Posebej zmešajte moko, sol in pecilni prašek ter mešanico izmenjaje z jogurtom dodajte drugim sestavinam. Zmes denite v pekač in jo pogladite. Po testu razporedite slive in grudice. Kolač pecite približno 50 minut, da postane lepo zlato rjav in ga nato pustite, da se ohladi.
Čas priprave: približno 90 minut.
Na kos: približno 370 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 49 g.