25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Solata s piščancem

Solata s piščancem (foto: stockfood photo) stockfood photo
23. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Z aromatičnim gorčičnim prelivom

Za 4 osebe potrebujete

  • 150 g piščančjih prsi
  • sol, poper
  • 6 žlic oljčnega olja
  • 1 majhno solato
  • 1 majhen radič
  • 1 strok česna
  • 1 avokado
  • 80 g čabate
  • 6 žlic balzamičnega kisa
  • 1 žličko gorčice
  • 2 trdo kuhani jajci (olupljeni)
  • 30 g pršuta
  • 40 g parmezana

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in začinite. Na 2 žlicah olja ga pecite 10–12 minut. Solato očistite, jo operite in natrgajte na majhne koščke. Olupljen česen zrežite na kocke. Avokado olupite, mu odstranite koščico in ga prav tako kot kruh zrežite na majhne koščke. Zmešajte kis, gorčico, sol, poper in 4 žlice olja. Meso vzemite iz ponve. Na maščobi od mesa popecite pršut, pečenega pa natrgajte na koščke. Na maščobi popražite še kruh in česen.

Meso zrežite na rezine in jih skupaj s solato, avokadom, kruhom, jajci in pršutom postrezite kot solato. Nakapajte jo s polivko. Nanjo na tanko nastrgajte še parmezan.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 375 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 16 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri