Solata z beluši

2. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Solata z beluši (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slastna barvitost: polnjeni paradižniki

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg zelenih belušev
  • 2 šopka rukole
  • sol, poper
  • 1 majhno hrustavo solato
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 4 žlice pinjol
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • 100 g manj mastnega svežega sira
  • 2 žlici limoninega soka
  • sladkor
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 majhno čebulo

Priprava

Belušem odrežite spodnje tretjine in jih približno 6 minut kuhajte v slani vodi. Očistite solato in jo natrgajte na majhne koščke. Beluše vzemite iz vode in jih zrežite na koščke.

Paradižnikom odrežite zgornje dele, jih izdolbite in prestrezite notranjost. Popražite pinjole. Polovico jih sesekljajte, jim primešajte drobnjak in sir ter mešanico začinite. Nadevajte paradižnike in jih pokrijte s pokrovi.

Prestreženo notranjost paradižnikov zmešajte z limoninim sokom, malce sladkorja, soljo, poprom in oljem. Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte. Primešajte polivki.

Po krožnikih razporedite rukolo, solato in paradižnike. Poševno zrezane beluše premešajte s polivko. Porazdelite po solati in potresite s preostalimi pinjolami.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 270 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 17 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek