Solata z mešano zelenjavo

Solata z mešano zelenjavo (foto: stockfood photo) stockfood photo
26. 6. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Z edinstveno kombinacijo vodne kreše in sezama

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 pest vodne kreše
  • 300 g brstičev cvetače
  • 300 g korenja
  • 1 rezino zelene
  • 1 rdečo papriko
  • 300 g bučk
  • sol, poper
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 strok česna
  • 3 žlice belega vinskega kisa
  • 3 žlice repičnega olja
  • 1 žličko srednje ostre gorčice
  • 1 žlico sezama (belega in črnega)

Priprava

Vodno krešo očistite, jo oplaknite in otresite do suhega. Očistite zelenjavo. Brstiče cvetače razdelite še na manjše koščke. Korenje zrežite na rezine, zeleno na koščke, papriko pa na trakove. Bučke po dolgem prepolovite in jih zrežite na rezine.

Vso zelenjavo stresite v lonec, jo začinite s soljo in poprom ter prilijte približno 100 ml vode. Zavrite in pustite lahno vreti v na pol pokriti posodi, da bo zelenjava po kuhanju še lepo čvrsta. Olupite čebulo, jo zrežite na krhlje in jo proti koncu kuhanja dodajte zelenjavi. Olupite česen, ga prepolovite in z njim natrite solatno skledo. V skledi nato dobro zmešajte kis, olje in gorčico ter polivko začinite s soljo in poprom.

Previdno primešajte še zelenjavo in prevretek. Po želji lahko solato pustite stati nekaj minut. Vodno krešo natrgajte na manjše koščke in jo potresite po solati. Na koncu jo potresite še s sezamom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri