Zagotovo vam bo teknila!
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g rdeče leče
- 3 žlice olja
- 4 mlade čebule
- ščepec mletega čilija
- majhen šopek peteršilja
- polovico glave ledenke
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlici vode
- rožnat poper
- sol
- 2–3 žlice olupljenih slanih pistacij
- 1–2 žemlji
Priprava:
1 Lečo oplaknite in jo kuhajte 5 minut. Nato jo odcedite. Stresite jo v skledo in ji dodajte 1 žlico olja, drobno sesekljano mlado čebulo, 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja in ščepec čilija.
2 Ledenko očistite in jo natrgajte na majhne koščke. Dodajte jih preostalim sestavinam in solato pretresite.
3 Zmešajte 2 žlici olja, 2 žlici limonovega soka, 2 žlici vode, sol, rožnat poper ter polivko prelijte po solati. Potresite jo s sesekljanimi pistacijami in dodajte še popečene koščke žemlje.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija