Če ste naveličani vedno istih omak za k špagetom, jih tokrat pripravite malo drugače. Za vas imamo slasten morski recept.
Špagete si velikokrat privoščimo, kadar nimamo veliko časa za kosilo, pa bi vseeno radi jedli doma pripravljeno hrano namesto v restavraciji. Verjetno ste preizkusili že mnogo omak in prilog, zato hrepenite po čem novem.
Tokrat špageti ne bodo "kosilo na hitro", ampak specialiteta, o kateri bodo vaši gosti še dolgo govorili. Pripravite jih z morskimi sadeži!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g špagetov
- sol
- 4 žlice olivnega olja
- 500 g škampov
- 2 čebuli
- 4 stroke česna
- 600 g školjk
- pest peteršilja
- 200 ml suhega belega vina
- 200 g češnjevih paradižnikov
Priprava:
Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite. Olupite čebulo in česen ter ju zrežite na rezine.
V večji ponvi segrejte oljčno olje na njem prepražite čebulo in česen. Dodajte očiščene školjke in prilijte vino.
Nekaj minut kuhajte na srednji temperaturi in vse skupaj občasno premešajte. Školjke bi se morale odpreti po 5 minutah. Škampe očistite in olupite.
Ko se vino pokuha, dodajte paradižnike, zrezane na polovice, in olupljene škampe ter vse skupaj pustite vreti 3 minute. Na koncu primešajte testenine in sesekljan peteršilj.
- Preverite tudi recept za najboljši jabolčni hrustljavček (brez sladkorja + opcijsko veganska različica!)