Testenine za ljubitelje morskega.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 kg majhnih vongol
• 4 paradižnike
• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• 2 žlici olivnega olja
• 100 ml belega vina
• 400 g špagetov
• sol
• 2 žlici sesekljanega peteršilja
• poper
Priprava
Školjke očistite in operite. Paradižnike poparite in olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.
V loncu segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte školjke in vino ter v pokritem loncu kuhajte približno 5 minut. Školjke odcedite in prestrezite tekočino.
Špagete skuhajte al dente po navodilu z embalaže. Nekaj školjk pustite celih, iz preostalih pa izluščite meso. Tekočino od školjk prelijte v lonec, dodajte vse školjke, paradižnik in peteršilj ter segrejte. Omako začinite s soljo in poprom. Dodajte odcejene špagete in premešajte.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 76 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek