Špageti z vongolami

20. 5. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Testenine za ljubitelje morskega.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 kg majhnih vongol

• 4 paradižnike

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• 2 žlici olivnega olja

• 100 ml belega vina

• 400 g špagetov

• sol

• 2 žlici sesekljanega peteršilja

• poper

Priprava

Školjke očistite in operite. Paradižnike poparite in olupite. Odstranite jim semenje in jih sesekljajte. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte školjke in vino ter v pokritem loncu kuhajte približno 5 minut. Školjke odcedite in prestrezite tekočino.

Špagete skuhajte al dente po navodilu z embalaže. Nekaj školjk pustite celih, iz preostalih pa izluščite meso. Tekočino od školjk prelijte v lonec, dodajte vse školjke, paradižnik in peteršilj ter segrejte. Omako začinite s soljo in poprom. Dodajte odcejene špagete in premešajte.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri