Za ljubitelje riža je paella prava rešitev.
Za 4 osebe potrebujete:
- 300 g piščančjih kračk (brez kosti in kože)
 - 250 g zajčjega mesa (brez kosti)
 - morsko sol, sveže mleti črni poper
 - 3 zrele paradižnike
 - olivno olje
 - približno 1 l zelenjavne ali perutninske juhe
 - 1 vejico rožmarina
 - 500 g riža
 - ščepec žafrana
 - 200 g belega fižola (pločevinka)
 - 1 majhen šop peteršilja
 
Priprava: 
1 Očistite meso in ga zrežite na majhne koščke. Začinite jih s soljo in poprom. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih nato olupite in zrežite na kocke. V globoki ponvi segrejte malce olivnega olja. Na njem 1 minuto pecite kose mesa, nato dodajte paradižnike, juho in rožmarin. Zavrite.
2 Primešajte riž, žafranove nitke, ven pa poberite rožmarin. Temperaturo zmanjšajte in vse skupaj pustite lahno vreti, dokler se riž ne zmehča. Ponve ne pokrivajte.
3 Fižol oplaknite pod hladno vodo. Odcedite in ga primešajte paelli. Kuhajte še nekaj časa in jo nato postrezite s sesekljanim peteršiljem.