Španska paella po velško

Španska paella po velško (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje riža je paella prava rešitev.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjih kračk (brez kosti in kože)
  • 250 g zajčjega mesa (brez kosti)
  • morsko sol, sveže mleti črni poper
  • 3 zrele paradižnike
  • olivno olje
  • približno 1 l zelenjavne ali perutninske juhe
  • 1 vejico rožmarina
  • 500 g riža
  • ščepec žafrana
  • 200 g belega fižola (pločevinka)
  • 1 majhen šop peteršilja

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na majhne koščke. Začinite jih s soljo in poprom. Paradižnike poparite z vrelo vodo, jih nato olupite in zrežite na kocke. V globoki ponvi segrejte malce olivnega olja. Na njem 1 minuto pecite kose mesa, nato dodajte paradižnike, juho in rožmarin. Zavrite.

2 Primešajte riž, žafranove nitke, ven pa poberite rožmarin. Temperaturo zmanjšajte in vse skupaj pustite lahno vreti, dokler se riž ne zmehča. Ponve ne pokrivajte.

3 Fižol oplaknite pod hladno vodo. Odcedite in ga primešajte paelli. Kuhajte še nekaj časa in jo nato postrezite s sesekljanim peteršiljem.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri