Podaljški poletja ... Vsaj na krožniku naj bo okus po Mediteranu.
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 piščančja stegna brez kosti
- sol, sveže mleti črni poper
- 1 klobaso
- 4 stroke česna
- 4 žlice olivnega olja
- 250 g stročjega graha
- 3 vejice rožmarina
- 5 paradižnikov
- 250 g okroglozrnatega riža
- 3 ščepce žafrana
- 1 žlico sladke dimljene mlete paprike
- 750 ml perutninske juhe
- 300 g belega fižola (pločevinka)
Priprava:
1 Očistite meso in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in poprom. Klobaso zrežite na kolesca, olupljen česen pa na rezine.
2 V globoki ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani pecite približno 10 minut. Nato ga vzemite iz ponve.
3 Stročji grah operite in ga zrežite na koščke. Rožmarin oplaknite in otresite do suhega. Paradižnike oplaknite in zrežite na kocke.
4 V ponvi segrejte olje in na njem popražite česen in klobaso. Dodajte riž, ga malce premešajte in dodajte sol, žafran in dimljeno papriko. Prilijte juho.
5 Vse skupaj zavrite. Nato dodajte kocke paradižnikov, stročji grah in odcejen fižol.
6 Po rižu razporedite meso in vejice rožmarina. Pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj pustite lahno vreti 15 do 20 minut. V tem času ne mešajte! Odstranite folijo in paello kuhajte še 5 minut.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa