Španska paella s piščancem

20. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Španska paella s piščancem (foto: Profimedia)
Profimedia

Podaljški poletja ... Vsaj na krožniku naj bo okus po Mediteranu.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna brez kosti
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 klobaso
  • 4 stroke česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 250 g stročjega graha
  • 3 vejice rožmarina
  • 5 paradižnikov
  • 250 g okroglozrnatega riža
  • 3 ščepce žafrana
  • 1 žlico sladke dimljene mlete paprike
  • 750 ml perutninske juhe
  • 300 g belega fižola (pločevinka)

Priprava:

1 Očistite meso in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in poprom. Klobaso zrežite na kolesca, olupljen česen pa na rezine.


2 V globoki ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani pecite približno 10 minut. Nato ga vzemite iz ponve.


3 Stročji grah operite in ga zrežite na koščke. Rožmarin oplaknite in otresite do suhega. Paradižnike oplaknite in zrežite na kocke.


4 V ponvi segrejte olje in na njem popražite česen in klobaso. Dodajte riž, ga malce premešajte in dodajte sol, žafran in dimljeno papriko. Prilijte juho.

Najpreprostejši recept za pripravo okusnega piščančjega karija


5 Vse skupaj zavrite. Nato dodajte kocke paradižnikov, stročji grah in odcejen fižol.


6 Po rižu razporedite meso in vejice rožmarina. Pokrijte z aluminijasto folijo in vse skupaj pustite lahno vreti 15 do 20 minut. V tem času ne mešajte! Odstranite folijo in paello kuhajte še 5 minut.