25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Špinačna lazanja

Špinačna lazanja (foto: stockfood photo) stockfood photo
21. 4. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Pri tej nebeški jedi ne boste pogrešali mesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 kg listne špinače
  • sol 
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 600 g paradižnikov
  • 1 strok česna
  • 50 g masla
  • 40 g moke
  • 200 g smetane
  • 300 ml mleka
  • 1 žlico posušenih provansalskih zelišč
  • 5 jajc
  • poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 12–15 listov za lazanje (ki jih ni treba kuhati)
  • 200 g nastrganega sira
  • malce peteršilja

Priprava

Špinačo očistite, jo temeljito oplaknite in približno 5 minut blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju odlijte vodo, špinačo odcedite in iztisnite vso tekočino. Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Paradižnike oplaknite, jih očistite in zrežite na rezine. Česen olupite in ga zrežite na kocke.

Špinačo in čebulo podušite na maslu, poprašite z moko in vse skupaj malce popražite. Prilijte smetano in mleko ter dodajte česen in provansalska zelišča. Mešajte in pustite lahno vreti približno 2 minuti. Ponev odstavite. Primešajte jajca in mešanico začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). V model za narastke izmenjaje zložite liste za lazanjo, špinačo z omako in sir. Zaključite s špinačo in sirom. Lazanjo približno 50 minut pecite na srednji rešetki. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in potrgajte lističe. Grobo jih sesekljajte in potresite po lazanji.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo: približno 970 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 57 g, ogljikovi hidrati: 64 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri