Pester in zdrav obrok...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 rezine toasta
- 2 jajci
- 30 g parmezana
- olje za cvrenje
- 300 g mlade špinače
- 1 rdečo papriko
- 1 rdečo čebulo
- 4 žlice olivnega olja
- 1 pomarančo
- 50 g orehov
- sol, sveže mleti črni poper
- 150 g svežega sira
Priprava:
1 Toast zrežite na kocke. Jajci stepite z nastrganim parmezanom in v mešanico pomoči kocke kruha.
2 V ponvi z debelejšim dnom segrejte olje in na njem zlato rjavo popecite kruhove kocke. Odcedite jih na papirnati brisači.
3 Zmešajte očiščeno špinačo, sesekljano papriko in čebulo. Temeljito olupite pomarančo in med ločevalnimi kožicami izrežite fileje. Dodajte jih drugim sestavinam v skledi.
4 Zmešajte olivno olje, sveže iztisnjen pomarančni sok, polovico sesekljanih orehov, sol in poper. Polivko razporedite po solati, lahno premešajte, jo razporedite po krožnikih in potresite s svežim sirom in popečenimi kruhovimi kockami. Solato pred serviranjem potresite z grobo sesekljanimi orehi in jo začinite s soljo in poprom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?