Špinačni cmoki v krebuljičnem maslu

10. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Špinačni cmoki v krebuljičnem maslu (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Odličen špinačni recept za vegetarijance.

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g špinače
  • so, poper
  • 3 stroke česna
  • 250 g skute
  • 100 g naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • po potrebi malo drobtin
  • 40 g masla
  • 1 žličko naribane lupinice neškropljene limone
  • 2 mladi čebuli
  • 1 pest krebuljice

Priprava

Očistite špinačo in jo približno 3 minute blanširajte v slani vodi. Nato jo oblijte s hladno vodo, jo ožemite in dobro sesekljajte. Olupite 1 strok česna in ga drobno sesekljajte. Primešajte mu skuto, 50 g parmezana, jajci in špinačo. Če je masa preredka, jo zgostite z drobtinami. Začinite jo še s soljo, poprom in limonino lupinico. S pomočjo dveh žličko oblikujte cmočke in jih približno 10 minut kuhajte v lahno kipeči vodi.

Očistite mlado čebulo in jo zrežite na obročke. Očistite tudi krebuljico in jo sesekljajte. Preostal česen olupite in ga iztisnite ter ga skupaj z mlado čebulo 1 do 2 minuti dušite na maslu. Primešajte še krebuljico in cmočke ter jed postrezite. Potresite še s parmezanom.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 24 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 5 g.

Preveri še recept za hitro špinačno pico.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord