Špinačni kaneloni

Špinačni kaneloni (foto: stockfood photo) stockfood photo
2. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Popečeni s kremno bešamelno omako – preprosto slastno!

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 stroka česna
  • 2 majhni stebli pora
  • 200 g listne špinače
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 800 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • sol, poper
  • 25 g masla
  • 30 g moke
  • 500 ml mleka
  • 50 g naribanega parmezana
  • 250 g rikote
  • 12 kanelonov (brez kuhanja)
  • 125 g mocarele

Priprava

Česen olupite in ga sesekljajte. Očistite zelenjavo. Por zrežite na obročke. Polovico česna stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte paradižnike. Začinite s soljo in poprom ter omako pustite lahno vreti približno 10 minut.

Segrejte maslo in na njem zarumenite moko. Med mešanjem prilijte še mleko, vse skupaj kuhajte približno 5 minut in nato primešajte še parmezan. Omako začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Preostanek česna popražite na 2 žlicah vročega olja in nato na njem približno 5 minut dušite še por. Primešajte še špinačo in zelenjavo začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v cedilo, zelenjavo malce stisnite skozi in jo nato sesekljajte. Primešajte ji rikoto. Zmes denite v vrečko za zamrzovanje. Odrežite vogalček in nadevajte kanelone. Razvrstite jih v naoljen model za narastke in jih prelijte s paradižnikovo in bešamelno omako. Mocarelo odcedite in jo narežite na rezine. Položite na kanelone, ki jih nato pecite 35 do 40 minut, da se lepo zapečejo.

Čas priprave: približno 1 ura in 30 minut.

Na osebo: približno 660 kcal, beljakovine: 32 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 54 g.