10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Špinačni kiš s piščancem

Špinačni kiš s piščancem (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Listnato testo, špinača in piščanec - sestavine okusnega kiša!

Za 12 kosov potrebujete:

  • 300 g listnatega testa
  • 30 g olivnega olja
  • 1 majhno čebulo
  • 200 g sveže špinače
  • sol
  • 300 ml mleka
  • 3 jajca 
  • 2 stroka česna
  • 200 g majoneze 
  • 300 g kuhanega (ali pečenega)
  • iščančjega mesa
  • 200 g nastrganega sira

Priprava:

1 Testo razgrnite in z njim obložite lahno namaščen model za pite. S prsti ga zatisnite ob dno in robove. Ven segajoče testo odrežite.

2 V ponvi segrejte olje in na njem popražite sesekljano čebulo. Dodajte liste oprane špinače in sol ter špinačo dušite 1 do 2 minuti.

3 Mešanico dajte v skledo in primešajte mleko, jajca, strt česen sol in majonezo ter vse skupaj dobro premešajte. Nato dodajte sesekljano meso. Po testu potresite sir in ga prelijte s pripravljeno mešanico. Kiš 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri