V uredništvu smo se nalizali lučk La Popsi in ob tem nadvse uživali!

V uredništvu smo se nalizali lučk La Popsi in ob tem nadvse uživali! (foto: Barbara Kvas) Barbara Kvas
8. 10. 2018

Kaj se zgodi, ko želita dve mamici svojima otročkoma pripraviti najbolj naravno, slastno in okusno sladico na svetu? Rodi se ideja za sadni zamrznjeni desert La Popsi. V uredništvu smo jih poskusili, z njimi pripravili nekaj receptov in mamicama lahko rečemo le - stokrat hvala!

Vsega so krivi otroci!

Neža Mlakar in Karmen Meze, tesni prijateljici že od otroštva, sta nekoč rekli "dovolj je". Ker sta svojima otrokoma nekega poletja želeli ponuditi zdravo zamrznjeno osvežitev brez dodanega sladkorja, pa na trgu nista našli nič primernega, sta se dela lotili sami. Njun cilj je bil, da uporabita le sveže, čim bolj lokalno in zrelo sadje brez dodanega sladkorja, in teh smernic se držita še danes. Njuni sadni zamrznjeni deserti so narejeni po vzoru sladolednih palčk iz Mehike, kjer sadje na palčki imenujejo paletas in so nadvse popularni tudi v njeni sosedi, Združenih državah Amerike, kjer je nekaj let živela in delala Neža.

Neža, po izobrazbi diplomirana organizatorka v turizmu, in Karmen, zobotehnica, imata na svoji prvi podjetniški poti močno podporo doma, v tokratni sezoni Štartaj Slovenija pa sodelujeta s šestimi okusi. Sicer je ponudba zaradi njunega mota "Sveže, sveže, sveže" prilagojena sezoni, tako da se lahko z zamenjavami sezon nadejamo tudi novih okusov.

Pravita, da se zavedata, da je njun produkt bolj ali manj sezonski, vendar jima to ni vzelo poguma. V našem uredništvu smo ugotovili, da sadni zamrznjeni deserti navsezadnje niso primerni le za poletne dni. Poglejte si recepte v nadaljevanju!

Okusi so zakon!

V La Popsi lahko uživajo vsi, od najmanjših do najstarejših. Otroci lahko uživajo v petih okusih, le za starejše pa je pripravljen poseben okus mojito, ki vsebuje rum, limeto in meto.

Trenutno lahko uživamo v šestih okusih:

 • La Popsi ANANAS, KIVI IN MED
  Vsaka La Popsi Tropik je narejena iz 1/10 ananasa in polovice kivija. Je brez glutena in laktoze, prisotna pa je visoka vsebnost vitamina C.
  Naša ocena: Zlato rumena palčka s koščki kivija je resnično tropska. Ravno prav sladka in nadvse osvežilna.

 • La Popsi POMARANČA, LIMONA, INGVER IN MED
  Sočna La Popsi pomaranča je pripravljena iz sveže stisnjenih pomaranč in limone z dodatkom svežega ingverja in medu. Je brez dodanih sladkorjev, umetnih barvil ali konzervansev, ne vsebuje glutena ali laktoze.
  Naša ocena: Ta palčka je kot sonce! Navdušila je predvsem zaradi očitno vidnega svežega ingverja, ki s pomarančo in limono ter ravno pravšnjo količino medu kar kriči zdravje!

 • La Popsi MALINA IN BEZGOV SIRUP
  La Popsi malina osveži! Vsaka vsebuje točno 13 malin in nekaj bezga, je pa brez glutena in laktoze. Je popolnoma veganska, zato je primerna za vegane.
  Naša ocena: Že sama barva nas je vrgla na rit. Prečudovita živa rdeča barva je dokaz, da so sladoledne palčke narejene s svežimi, sočnimi, sladkimi in zrelimi malinami. Z mangovo se poteguje za najboljši veganski okus.

 • La Popsi MANGO
  Mangova La Popsi je med najbolj priljubljenimi. Vsaka je narejena iz 3/4 zrelega, sladkega in božanskega manga. So brez dodanega sladkorja, umetnih barvil ali konzervansov. In pa tudi brez glutena in laktoze. Primerne so tudi za vegane.
  Naša ocena: F.E.N.O.M.E.N.A.L.N.O. Ta sadni zamrznjeni desert vsem nam, ki obožujemo mango, pa žal v Sloveniji ne dobimo vedno najboljših, rešuje življenje. Kot bi jedli sam mango!

 • La Popsi JOGURT NA GRŠKI NAČIN Z BOROVNICAMI IN MEDOM
  Jogurtova La Popsi je narejena s svežimi borovnicami, medom in grškim jogurtom. Je brez umetnih barvil, konzervansov ali glutena. Sladkana je le z medom.
  Naša ocena: Medtem ko so preostali okusi resnični sadni posladki, je ta zaradi dodatka jogurta že skoraj pravi pravcati obrok. Je bolj kremast in bolj hranljiv in z njim je za marsikateri zajtrk že poskrbljeno.

 • La Popsi MOJITO - LIMETA, RUM IN META
  Mojito sadni zamrznjeni desert je namenjen le odraslim! Pripravljen je s sveže stisnjenimi limetami z dodatkom mineralne vode, belega ruma in metinih listov. Je brez umetnih barvil, konzervansov, glutena in laktoze. Primeren je tudi za vegane.
  Naša ocena: Mojito v zamrznjeni obliki je pravi mali čudež! Čudovita rešitev za vse tiste trenutke, ko se nam niti v sanjah ne da pripravljati koktajla. Magično.

Zakaj ravno La Popsi?

Ključna razlika med La Popsi in preostalimi sadnimi zamrznjenimi deserti v ponudbi na trgu je izredno velik delež sadja. Pripravljeni so iz izključno svežega sadja ter brez umetnih barvil in konzervansov. Ne vsebujejo glutena ali laktoze niti dodanega sladkorja. Nekaj jih je popolnoma primernih tudi za vegane.

Resnično so pametna in prijetna osvežitev v poletnem času in čudovit posladek v zimskem času.

Za začetek povejmo, kako La Popsi odpreti

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste imeli težave z odpiranjem katerekoli lučke? Roke gor vsi, ki je niste odprli tako, da bi jo enostavno prijeli za ročaj! Naredimo temu za vselej konec! Zato smo pripravili kratek video o tem, kako pravilno odpreti La Popsi.

Postopek je enostaven: La Popsi previdno potipajte, da boste vedeli, kje je ročaj. Nato jo obrnite tako, da je ročaj na vrhu oziroma na tistem koncu, kjer boste ovoj odprli. Tega odprite tako, da potegnete za izbočeni rob. Nato primite za ročaj in odstranite ovoj. Preprosto!

Videti so že super, kakšne so pa po okusu?

V našem uredništvu smo pravi oboževalci sladoledov in njim podobnih zadev, zato smo se testiranja nadvse razveselili. Ker pa vemo, da je lizanje sadnih zamrznjenih desertov že ok, a se ga lahko sčasoma (čeprav tega v bližnji prihodnosti ne vidimo!) naveličamo, smo prosili Barbaro s kulinaričnega bloga SitFit, da z njimi nekaj ščara. In je!

RECEPT 1: Smuti z jogurtovo palčko La Popsi za toplejša jutra

Tista jutra, ko boste imeli več časa, si za zajtrk pripravite pisano smuti skodelico in vanjo za še več okusa umešajte jogurtovo La Popsi.

 • Za eno smuti skodelico potrebujete:
  1 pest svežih ali zamrznjenih borovnic
  zvrhano žlico skute
  zvrhano žlico grškega jogurta
  pest sveže ali dve žlici zamrznjene špinače,
  1/2 banane
  2 žlici ovsenih kosmičev
  jogurtovo La Popsi
 • Priprava: Vse sestavine zmešajte v kremast smuti ter ga nato okrasite s preostalo banano, nekaj svežimi borovnicami, žlico domače granole in jogurtovo La Popsi. Dodatnega sladila ne potrebujete. Seveda lahko palčko umešate kar med sestavine v smuti.

RECEPT 2: Jutranja kaša z malinovo La Popsi za hladnejša jutra

Pozimi, ko svežega sadja ne bo na pretek in boste zjutraj želeli pojesti nekaj toplega in slastnega, si pripravite toplo kremasto ovseno kašo, nato pa vanjo umešajte malinovo La Popsi.

 • Za eno porcijo potrebujete:
  50 g ovsenih kosmičev
  2 dl vode
  1 dl mleka
  1/4 žličke cimeta 
  malinovo La Popsi
 • Priprava: V kozico vlijte vodo in kosmiče in nekaj minut kuhajte. Ko se kosmiči skuhajo, dodajte cimet in mleko in kuhajte, da dobite kremasto kašo. Kašo odstavite, vanjo umešajte sladoledno palčko La Popsi in pustite, da se stopi in obogati kašo. Po želji kašo okrasite s kokosovimi kosmiči ali mandljevimi lističi.

RECEPT 3: Zdravilni čaj s pomarančno La Popsi 

Ta La Popsi je eno samo zdravje. Zaradi sestavin, ki jih vsebuje, je super za povečanje odpornosti in vsakodnevno dozo vitaminov. Ko pozimi doma ne boste imeli svežih limon, pomaranče in ingverja, to lučko le vtaknite v vroč čaj in vse delo bo opravljeno.

 • Priprava: V skodelico najljubšega sadnega čaja dajte pomarančno La Popsi, počakajte 30 sekund in uživajte v naravno obogatenem čaju. Polna skodelica vitaminov na hitro!

Kaj pa drugi okusi La Popsi?

V uredništvu smo seveda preizkusili še vse druge okuse La Popsi, ki so trenutno v ponudbi. Tiste za odrasle smo seveda polizali kar po okusnem kosilu. Najboljši domači mojito v življenju!

Vsi okusi so nas navdušili in vse bomo zagotovo še pojedli, tako ali drugače, tudi tako, kot nam predlaga Barbara.

A vseeno smo brez težav izbrali zmagovalca (no, čeprav sta jogurtova in malinova zelo blizu skupaj na drugem mestu!), ki pa je najbolj enostaven, a najbolj slasten. Mangova La Popsi je preprosto prečudovita.

So La Popsi zamikale tudi vas? Ste jih že poskusili? Jih boste uporabili v Barbarinih receptih? Srčno upamo, da bo tako. Ker so pravi slastni, ročno pripravljeni zakladki. Uživajte!

Za več informacij pa le odklikajte na:

www: www.lapopsi.com
Facebook: @lapopsi
Instagram: @la.popsi