Tu pa tam si pa le privoščite okusen steak!
Za 4 osebe potrebujete.
Za steake:
- 4 goveje steake (po 200 g)
- 3 žlice olivnega olja
- sol, strt črni poper
- 2 žlici masla
Za krompir:
- 3 vejice peteršilja
- 6 vejic timijana
- 2 vejici bazilike
- 50 ml olivnega olja
- 2 žlici stopljenega masla
- sok 1/2 limone
- 5 strokov česna
- sol
- 600 g majhnega krompirja
Priprava:
1 Očistite meso in ga natrite z oljem. Začinite ga s soljo in poprom ter ga 30 minut pustite stati na sobni temperaturi.
2 V tem času pripravite krompir. Oplaknite zelišča. Liste drobno sesekljajte in jih stresite v skledo. Dodajte olje, maslo, limonov sok in olupljen in strt česen s soljo. Premešajte. Krompir dobro operite in ga na vsakih 2 mm zarežite skoraj do konca. Nato jih razporedite v naoljen pekač in po njih razporedite zeliščno mešanico. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 V večji ponvi segrejte olje in na njem steake z vsake strani pecite 2 do 3 minute. Pečeno meso naj 10 minut počiva na krožniku. Nato ga postrezite s pečenim krompirjem in zeliščnim maslom.