Zagotovo odlična jed!
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 hot dog žemljico
- 100 ml mleka
- 500 g mletega mešanega mesa
- sol
- 80 g pikantne klobase
- sveže mlet črn poper
- 2 stroka česna
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 4 žlice sončničnega olja + olje za pekač
- 1 majhno čebulo
- 150 g kisle smetane
- 100 ml smetane
- 2 žlici moke
- 500 g stročjega fižola
Priprava:
1 Žemljo zrežite na kocke in jih prelijte s hladnim mlekom. Meso solite in ga pregnetite z rokami. Ko postane masa lepljiva, ji vgnetite še namočeno žemljo z mlekom. Nato dodajte še kocke klobase, poper, mleto papriko in strt česen. Z mokrimi rokami oblikujte kroglice, jih položite na namaščen papir za peko in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
2 Sesekljano čebulo stekleno popražite na olju. Prilijte 250 ml vode in jo zavrite. Obe vrsti smetane gladko zmešajte z moko in mešanico vmešajte k čebuli. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite omako lahno vreti.
3 Očiščen stročji fižol zrežite na koščke in jih 3 minute pustite vreti v slani vodi. Nato jih odcedite in primešajte omaki. Primešajte še maščobo od peke mesnih kroglic in mesne kroglice. Jed postrezite s kuhanim krompirjem.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa