Švedska pita z drobljencem

Švedska pita z drobljencem (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Brusnice in skuta ... Kombinacija, ki očara.

Za 12 kosov potrebujete:

  • 70 g moke
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 220 g drobno mletega sladkorja 
  • 1 zavitek pecilnega praška 
  • 6 večjih sočnih jabolk 
  • 350 g pretlačene skute
  • 3 jajca 
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 ml mleka
  • 50 g suhih brusnic
  • 1 žlico cimeta 
  • 150 g masla

Priprava:

1 Model za torte obložite s papirjem za peko. Moko, zdrob in pecilni prašek presejte in polovico mešanice enakomerno potresite po dnu modla.

2 Olupljena in očiščena jabolka zrežite na tanke rezine. Skuti primešajte jajca, vaniljev sladkor in na koncu še mleko.

3 Jabolka položite na mokasto mešanico v modlu, jih potresite z brusnicami in cimetom ter po njih nato razporedite skutno mešanico. Po njej potresite mokasto mešanico in po njej razporedite koščke masla. 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Postrezite mlačno.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri