Svinjina po azijsko s gobami šitake

Svinjina po azijsko s gobami šitake (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
2. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Dobro obložite pekač, da omaka ne uide

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g kuhanega riža (katerokoli sorto, razen jasminovega in okroglozrnatega)
  • 600 g svinjskega fileja (rezine)
  • 8 zvezdastih janežev
  • 4 cimetove paličice
  • 200 g svežih gob šitake
  • 2 žlici naribane lupinice neškropljene pomaranče
  • 100 ml omake ostrig
  • 2 žlici hoisin ali sojine omake
  • 120 ml riževega vina
  • sveže lističe bazilike (najboljše tajske)

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj. Pripravite si 4 liste (približno 20 x 30 cm) papirja za peko. Po njih razporedite kuhan riž, meso, zvezdast janež, cimet, gobe in pomarančno lupinico. Posebej zmešajte omako ostrig, hoisin ali sojino omako in riževo vino. S pripravljeno mešanico nakapajte vsebino paketkov, jih prepognite in zaprite.

Pecite jih približno 20–25 minut. Previdno odprite, potresite z baziliko in postrezite.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo približno 560 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Značke: svinjina