10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Svinjska pečenka

Svinjska pečenka (foto: jahresve) jahresve
17. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Čudovita, slastna, hrustljava skorjica

Za 4 osebe potrebujete

  • 1,2 kg svinjskega kotleta v kosu (s kožo)
  • 2 stroka česna
  • po 2 veliki vejici žajblja in rožmarina
  • po pol šopka timijana in peteršilja
  • 1 žlico zrnate gorčice
  • 1 žlico zmehčanega masla
  • sol, poper
  • 2 žlici olja
  • 250 ml belega vina
  • 5 korenčkov
  • 4 korenine peteršilja
  • 1 čebulo
  • 800 g krompirja, ki se ne razkuha

Priprava

Meso zarežite ob kosteh. Polovico česna zrežite na kocke. Zelišča sesekljajte in jih skupaj s česnom zmešajte z gorčico in zmehčanim maslom. Začinite. Zmes porazdelite po zarezah. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Meso začinite in ga popecite na olju. Nato ga z maščobno stranjo navzgor za 30 minut postavite še v pečico.

Po 15 minutah peke prilijte malce vina. Očistite zelenjavo, krompir in preostali česen ter vse skupaj zrežite na koščke. Razporedite okoli mesa in ga pecite še nadaljnjih 30 minut. Temperaturo pečice zvišajte na 200 stopinj (ventilatorske na 180 stopinj) in meso pecite še 30 minut.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na osebo: približno 670 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 28 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri