Zamisel za odlično kosilo!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjske ribice
- 2 žlici olivnega olja
- 1 žličko posušenega česna
- 2 žlički limonovega soka
- 1/4 žličke sesekljanega čilija • sol
Za pastinak:
- 3 velike pastinake
- 1 žličko mlete sladke paprike
- 2 žlici olivnega olja
Za pesto:
- 50 g olupljenih mandljev
- pest peteršilja
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici limonovega soka
Priprava:
1 Meso premažite z mešanico olivnega olja, posušenega česna, limonovega soka, čilija in soli. Pustite stati nekaj minut.
2 Pastinak olupite in ga nastrgajte ali zrežite na paličice. V skledi jih zmešajte s sladko papriko, soljo in oljem. Razporedite jih po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in jih 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.
3 Segrejte rebrasto ponev. Vanjo položite meso in ga rjavo zapecite z obeh strani (vse skupaj 8 minut). Ponev odstavite in pustite meso počivati nekaj minut.
4 Pripravite pesto. Vse sestavine stresite v blender in jih sesekljajte v pasto. Če je treba, dodajte malo vode.
5 Meso zrežite na rezine in jih postrezite z ocvrtim pastinakom in mandljevim pestom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem