Svinjska ribica z zelišči in slanino

Svinjska ribica z zelišči in slanino (foto: Profimedia) Profimedia
1. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Mmm, kako lepo diši!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 10 rezin slanine
  • 2–3 vejice timijana
  • žajbljeve lističe
  • 2–3 vejice origana
  • 2 korenčka
  • 250 g stročjega fižola
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani rjavo popecite meso.



2 Rezine slanine zložite tako, da se bodo lahno prekrivale, in nanje položite pečeno meso. Potresite ga s timijanom, žajbljem in origanom. Previdno ga zavijte v slanino in zvitek povežite s kuhinjskim sukancem.



3 Zvitke položite v pekač in prilijte malo vode. Nato ga približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.



4 Olupite korenje in ga zrežite na paličice. Očistite fižol in ga 1 do 2 minuti blanširajte v vreli vodi. V ponvi na olju popražite sesekljano čebulo, česen in mlado čebulo. Dodajte korenje in odcejen fižol in vse skupaj malo podušite. Začinite s soljo in poprom. Zvitek zrežite na rezine in ga postrezite z zelenjavo.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri