25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Svinjska ribica z zelišči v slanini

Svinjska ribica z zelišči v slanini (foto: Profimedia) Profimedia
5. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Če ne veste, kako bi presenetili goste, ima Liza rešitev ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g svinjske ribice
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • 10 rezin slanine
  • 2–3 vejice timijana
  • žajbljevi listi
  • 2–3 vejice origana
  • 2 korenčka
  • 250 g stročjega fižola
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo in poprom. V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo zapecite.


2 Rezine slanine položite drugo zraven druge, tako da se bodo delno prekrivale, in nanje položite pečeno meso. Dodajte timijan, žajbelj in origano. Previdno zvijte in povežite s sukancem.


3 Zvitek dajte pekač, okoli prilijte malo vode in ga 12 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj.


4 Olupljeno korenje zrežite na paličice. Fižolu odrežite končke. Oboje 1 do 2 minuti blanširajte v vreli slani vodi. Po kuhanju odcedite in ohladite v ledeno hladni vodi. Na olju popražite sesekljano čebulo, česen in mlado čebulo. Dodajte odcejeno korenje in fižol ter zelenjavo malce popražite. Začinite jo s soljo in poprom. Meso zrežite na rezine in jih postrezite z zelenjavo. 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri