Slastno iz podeželske kuhinja
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g pora
- 250 g korenja
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 400 g šampinjonov
- 600 g svinjskega fileja
- 2 žlici moke
- 2 žlici olja
- 75 g prekajene slanine (kocke)
- sol
- poper
- približno 500 ml juhe
- 3 vejice timijana
- 250 g vlivancev (gotov izdelek)
- 150 g smetane
Priprava
Očistite zelenjavo. Por poševno zrežite na 3 cm velike koščke, korenje pa na rezine. Olupljeno čebulo in česen zrežite na kocke. Gobe zrežite na rezine. File osušite in mu odstranite kožo in žilice. Po dolgem ga prepolovite, ga zrežite na približno 2 cm debele rezine in jih potresite z moko.
V posodi segrejte olje. Na njem pecite meso z vsake strani po 1 minuto in ga nato vzemite ven. Na maščobi, ki je ostala, približno 2 minuti pražite čebulo, česen, korenje, por in slanino. Dodajte gobe in vse skupaj pražite še 2 minuti. Začinite s poprom. Dodajte juho in timijan ter pustite, da jed počasi vre približno 10 minut.
Približno 4 minute pred koncem kuhanja dodajte še vlivance in meso ter vse skupaj pokuhajte. Primešajte smetano in jed krepko začinite.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 600 kcal, beljakovine: 43 g, maščobe: 37 g, ogljikovi hidrati: 25 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe