Kuhajmo tudi med tednom!
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g svinjskega fileja
- morsko sol, sveže mleti barviti poper
- 1 žlico olivnega olja + olje za meso
- 1 žlico masla
- 300 g koščkov gob
- 100 g porovih obročkov
- 2 olupljeni in na krhlje zrezani čebuli
- 4 olupljene in na tanke rezine zrezane stroke česna
- 2 drobno sesekljani vejici rožmarina
- 100 ml belega vina
Priprava:
1 Pečico segrejte na 200 stopinj. Svinjski file natrite s soljo in poprom ter ga premažite z olivnim oljem. V nepregorni posodi segrejte 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodajte gobe, por, čebulo, česen in rožmarin. Med mešanjem na srednji temperaturi pražite nekaj minut. Nato prilijte vino.
2 V drugi ponvi na malo olja z vseh strani rjavo popecite meso. Nato ga položite v ponev in vse skupaj v pečici pecite 8 minut. Meso pred serviranjem zrežite na rezine. Jed razporedite po krožnikih in zraven postrezite pečen krompir in zelenjavno solato.