Svinjski medaljoni z gobami

Svinjski medaljoni z gobami (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Kuhajmo tudi med tednom!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g svinjskega fileja
  • morsko sol, sveže mleti barviti poper
  • 1 žlico olivnega olja + olje za meso
  • 1 žlico masla
  • 300 g koščkov gob
  • 100 g porovih obročkov
  • 2 olupljeni in na krhlje zrezani čebuli
  • 4 olupljene in na tanke rezine zrezane stroke česna
  • 2 drobno sesekljani vejici rožmarina
  • 100 ml belega vina

Priprava:

1 Pečico segrejte na 200 stopinj. Svinjski file natrite s soljo in poprom ter ga premažite z olivnim oljem. V nepregorni posodi segrejte 1 žlico olivnega olja in maslo. Dodajte gobe, por, čebulo, česen in rožmarin. Med mešanjem na srednji temperaturi pražite nekaj minut. Nato prilijte vino.

2 V drugi ponvi na malo olja z vseh strani rjavo popecite meso. Nato ga položite v ponev in vse skupaj v pečici pecite 8 minut. Meso pred serviranjem zrežite na rezine. Jed razporedite po krožnikih in zraven postrezite pečen krompir in zelenjavno solato.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri