Zdrav in okusen zvitek...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 kg svinjine (pleče)
- sol, poper, kumino
- 3 stroke česna
- 2 žlici gorčice
- 150 g slanine (rezine)
- 1 glavo ohrovta
- 3 jajca
- 100 ml olja
- 300 g čebule
- krompir ali kruh za prilogo
Priprava:
1 Meso po sredini zarežite skoraj do konca, ga razprite, nanj položite plast folije za živila in ga nežno potolcite. Začinite s soljo, poprom in kumino ter ga natrite s strtim česnom in gorčico.
2 Po mesu razporedite slanino in blanširane liste ohrovta. Jajca ubijte v skledo. V ponvi segrejte olje, nanj vlijte jajčno mešanico in specite umešana jajca. Razporedite jih po listih ohrovta.
3 Meso zvijte in ga povežite s sukancem. Položite ga v pekač in okoli njega razporedite krhlje olupljene čebulo. Dno pekača napolnite z vodo in meso pecite približno 60 minut v pečici, segreti na 170 stopinj. Med peko ga večkrat oblijte z nastajajočo omako. Po peki odstranite sukanec in meso zrežite na rezine. Postrezite jih s pečenim krompirjem ali svežim kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?