Nad okusi boste navdušeni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g svinjskega fileja
- sol, sveže mleti črni poper
- 3 vejice žajblja
- 4–8 rezin suhe šunke
- olivno olje
- 300 g leče
- 120 g korenja
- 120 g korenine peteršilja
- 100 g gomolje zelene
- 1 rdečo čebulo
- 2 stroka česna
- 60 g masla
- sol, sveže mleti črni poper
- 2 pesti zelišč (peteršilj, timijan …)
- 3 žlice balzamičnega kisa
Priprava:
1 Očistite meso, ga zrežite na rezine in jih začinite s soljo in poprom. Na vsako rezino dajte nekaj lističev žajblja, meso zvijte in ga spnite z zobotrebcem.
2 Zvitke približno 2 minuti z vsake strani pecite na olivnem olju. Nato jih dajte v pečico in jih pri 180 stopinjah pecite še 10 minut.
3 Lečo skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže in jo po kuhanju odcedite. Očistite zelenjavo, jo zrežite na kocke, olupljeno čebulo in česen pa na rezine.
4 V ponvi stopite polovico masla in na njem najprej popražite čebulo in česen, po 2 minutah dodajte zelenjavo in vse skupaj pražite še 8 minut.
5 Dodajte lečo, vse skupaj začinite s soljo, poprom in zelišči.
6 Na koncu dodajte preostalo maslo in balzamični kis. Zelenjavo postrezite z mesom.