Ta živila naj bi bila največkrat krivec za zastrupitev - pazite, kako jih uživate!

16. 3. 2023
Deli

Pri nekaterih živilih moramo biti še bolj previdni, kako jih pripravimo, da ne tvegamo zastrupitve. Veste, katera so? 

1 / 5
profimedia

Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni naj bi bila ta živila najpogostejši krivec za zastrupitev s hrano. Mogoče je ravno tu razlog tudi vaše zastrupitve. 

SADJE IN ZELENJAVA

Tega ne bi uganili, kajne? Vedno govorimo le o tem, da sta sadje in zelenjava dobra za zdravje, kar seveda drži. Še vedno oboje uživajte v čim večji meri, vendar poskrbite, da vse dobro operete. Če so pridelki z vašega vrta, potem imate manj skrbi, vendar jih vseeno splaknite pod vodo in se zaščitite. 

Tudi sadje in zelenjava se lahko okužita s salmonelo, E.coli ali listerijo.

Vir: bestlifeonline, Danas.rs

Prisluhnite aktivni podkastu! 🎧

Laura Škvorc o motnjah hranjenja: "Ljudje smo zabredli in pozabili, da nismo samo telo"

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič