Limeta, trsni sladkor ... In še kaj!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 žlici ribje omake
- sok 1 limete
- 1 žlico sojine omake
- 2 žlici trsnega sladkorja
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 čili
- 400 g govedine (rostbif)
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 1 majhno kumaro
- 1 majhno rdečo papriko
- 2 korenčka
- 1 šop mladih čebul
- 1 čebulo
- 100 g mešanih solatnih listov
- sončnično olje
- sol
Priprava:
1 Ribji omaki primešajte limetin sok, sojino omako, trsni sladkor, sezamovo olje in drobno sesekljan čili. Očistite meso, ga zrežite na tanke rezine in ga za najmanj 1 uro položite v marinado.
2 Očistite vso zelenjavo. Češnjeve paradižnike zrežite na četrtine, kumaro, papriko in korenčka pa na paličice. Mlado čebulo zrežite na poševne kose, olupljeno čebulo pa prepolovite in jo zrežite na tanke rezine. Oplaknite solatne liste, jih osušite v solatni centrifugi in jih nato natrgajte na majhne koščke. Zelenjavo stresite v skledo in jo pretresite.
3 V globoki ponvi segrejte olje in na njem krepko popecite meso z marinado. Nato ga vzemite iz ponve in počakajte, da se malo ohladi. Nato ga primešajte zelenjavi skupaj z omako iz ponve. Začinite s soljo in takoj postrezite.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa