Tajski piščančji kari

19. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Tajski piščančji kari (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusi Tajske na vašem krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna s kožo in brez kosti
  • olje
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 100 ml perutninske juhe
  • 2 stebli limonske trave
  • 2 papriki
  • 4 večje šampinjone
  • 1 manjši por
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 limeto
  • ribjo omako
  • koriandrove lističe

Priprava:

1 Piščanca zrežite na kocke in jih popecite na olju. Dodajte kari pasto in meso pražite še 1 minuto.

2 Prilijte kokosovo mleko in juho. Dodajte strti stebli limonske trave, koščke paprik, šampinjonov in pora. Nato primešajte še prepolovljene paradižnike in vse skupaj pustite lahno vreti 10 do 15 minut.

3 Odstranite limonsko travo. Omako začinite z limetinim sokom in ribjo omako. Okrasite s koriandrovimi listi in postrezite z rižem.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"