Tajski piščančji kari

Tajski piščančji kari (foto: Profimedia) Profimedia
19. 2. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusi Tajske na vašem krožniku!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 piščančja stegna s kožo in brez kosti
  • olje
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 100 ml perutninske juhe
  • 2 stebli limonske trave
  • 2 papriki
  • 4 večje šampinjone
  • 1 manjši por
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 limeto
  • ribjo omako
  • koriandrove lističe

Priprava:

1 Piščanca zrežite na kocke in jih popecite na olju. Dodajte kari pasto in meso pražite še 1 minuto.

2 Prilijte kokosovo mleko in juho. Dodajte strti stebli limonske trave, koščke paprik, šampinjonov in pora. Nato primešajte še prepolovljene paradižnike in vse skupaj pustite lahno vreti 10 do 15 minut.

3 Odstranite limonsko travo. Omako začinite z limetinim sokom in ribjo omako. Okrasite s koriandrovimi listi in postrezite z rižem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri