Tako bi morali zmehčati maslo, ki ga uporabite v receptu (in tehnika ne vključuje mikrovalovne pečice)

20. 3. 2023
Deli

Popolno zmehčano maslo za popolne piškote in druge sladice? Ko se mudi, uporabite ti dve dve metodi.

1 / 3
Profimedia

Kot pravi urednica prehrane pri reviji Bon Appetit Shilpa Uskokovic, če recept zahteva jajca sobne temperature, a ste jih pozabili pravočasno vzeti iz hladilnika, brez skrbi, "jajca odpuščajo pozabljivost". 

"Toda maslo, ne preveč."

Medtem ko nekateri recepti zahtevajo hladno maslo, je mehko maslo ali maslo sobne temperature (približno 19 stopinj Celzija) skrivnost uspešne peke takšnih in drugačnih piškotov in tort ter priprave krem. Učinkoviteje se vmeša in poskrbi za mehko in puhasto teksturo.  

❓ A kaj, ko maslo vedno znova pozabite pravočasno vzeti iz hladilnika ...

🔸Kaj naredi vsak pek v zadnjem trenutku?🔸

Kliknte NAPREJ in preverite dve zelo preprosti metodi za hitro mehčanje masla! ➡️