Se tudi vam cedijo sline ob misli na dišeče, sveže rogljičke? Pripravite jih lahko že v 30 minutah, sestavine, kot so skuta in jajca pa bodo poskrbele za zalogo beljakovin.
Sestavine:
- 250 g gladke moke
- 120 g skute
- 1 jajce
- 40 ml oljčnega olja
- 50 ml mleka
- 3 čajne žličke pecilnega praška
- Pol čajne žličke soli
- (Po želji) semena za posip
Priprava:
1. V skledo presejte moko in pecilni prašek, nato pa jima primešajte še sol in skuto.
2. Beljak ločite od rumenjaka. Beljak stepite z vilico, nato pa mu primešajte mleko in olivno olje. Mešanico nato stresite v skledo z moko in skuto ter zamesite gladko testo. Če je preveč lepljivo, dodajte še malo moke.
3. V ločeni skledi premešajte rumenjak in mleko.
4. Testo razvaljajte v krog in ga razrežite na trikotnike. Vsak trikotnik zvijte v rogljiček in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. Rogljičke premažite z mešanico rumenjaka in mleka ter jih po želji potresite s semeni.
5. Rogljičke pecite 25 do 30 minut pri temperaturi 180°C. Po peki jih pokrijte s krpo, ko se nekoliko ohladijo pa jih postrezite. Hranite jih v pokriti posodi, da se ne izsušijo.
- Preberite tudi: S TEM živilom lahko upočasnite staranje možganov