TAKO v 30 minutah pripravite slastne rogljičke, ki so polni beljakovin

31. 12. 2022
Deli
TAKO v 30 minutah pripravite slastne rogljičke, ki so polni beljakovin (foto: Profimedia)
Profimedia

Se tudi vam cedijo sline ob misli na dišeče, sveže rogljičke? Pripravite jih lahko že v 30 minutah, sestavine, kot so skuta in jajca pa bodo poskrbele za zalogo beljakovin.

Sestavine:

  • 250 g gladke moke
  • 120 g skute
  • 1 jajce
  • 40 ml oljčnega olja
  • 50 ml mleka
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • Pol čajne žličke soli
  • (Po želji) semena za posip

Priprava:

1. V skledo presejte moko in pecilni prašek, nato pa jima primešajte še sol in skuto.

2. Beljak ločite od rumenjaka. Beljak stepite z vilico, nato pa mu primešajte mleko in olivno olje. Mešanico nato stresite v skledo z moko in skuto ter zamesite gladko testo. Če je preveč lepljivo, dodajte še malo moke.

3. V ločeni skledi premešajte rumenjak in mleko.

4. Testo razvaljajte v krog in ga razrežite na trikotnike. Vsak trikotnik zvijte v rogljiček in ga položite na pekač, obložen s peki papirjem. Rogljičke premažite z mešanico rumenjaka in mleka ter jih po želji potresite s semeni.

“Vojna za vodo” na največjem otoku Sredozemlja: bazeni prazni, jezovi presihajo

5. Rogljičke pecite 25 do 30 minut pri temperaturi 180°C. Po peki jih pokrijte s krpo, ko se nekoliko ohladijo pa jih postrezite. Hranite jih v pokriti posodi, da se ne izsušijo.

Novo na Metroplay:  Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec