Pita bo hitro postala vaš najljubši recept z bučo! Nas je navdušila. 😍
Bučne sezone še zdaleč ni konec! Še vedno imate čas, da postrežete z bučnimi sladicami in si privoščite bučno juho. Mi smo izbrskali recept, ki ga še dolgo ne bomo pozabili in nas je popolnoma obnorel. Stavimo, da si boste tudi vi po njem polizali prste!
Ta bučna pita je drugačna, saj ji bomo dodali mousse, zaradi česar bo kremasta in se bo stopila v ustih. Ker vsebuje tudi sladkor, si pito privoščite v omejenih količinah. Kakšen kos vam ne bo škodil, posebno če običajno jeste uravnoteženo, dovolj sadja in zelenjave ter se redno gibate.
Pita je tudi odlična sladica za praznično obloženo mizo - gostje vam bodo hvaležni, da ste jo pripravili. 😉
Poglejmo, katere sestavine potrebujete:
- maslene piškote in maslo za podlago
- 30 g bučnega pireja
- 50 g kremnega sira
- polovico skodelice rjavega sladkorja
- 1 čajno žlico začimbe pumpkin spice
- 1 čajno žlico vanilijevega ekstrakta
- ščep soli
- 2 skodelici stepene smetane
Zdrobite piškote in jih pritisnite na dno pekača. Čeznje prelijte stopljeno maslo.
Bučni pire zmešajte s sladkorjem, kremnim sirom in začimbami. Mešajte z mešalnikom, dokler ne dobite gladke mešanice. Nazadnje z žlico vmešajte stepeno smetano.
Mešanico pretresite na podlago iz piškotov in pustite v zamrzovalniku kakšne 4 ure, da se strdi. Preden postrežete, posujte z začimbo pumpkin spice ali muškatnim oreščkom. Dober tek!
Hranite v hladilniku dan ali dva, vendar verjetno ne bo potrebno, saj bodo hitro izginili vsi kosi.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?