Recept za okusen obrok...
Za 4 osebe potrebujete:
Za medaljone:
- 800 g telečjih medaljonov
- sol, sveže mleti črni poper
- olje
- košček masla
- 1 čebulo
- sveži timijan
- 500 ml juhe
Za pire:
- 800 g sladkega krompirja
- 50 g parmezana
- 1 žlico masla
- sol, poper
Priprava:
1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga nekaj minut pustite počivati na sobni temperaturi. Meso nato z obeh strani pecite po 2 minuti.
2 Nato ga vzemite iz ponve in ga za 8 minut postavite v pečico, segreto na 130 stopinj. Dodajte maslo.
3 V drugi ponvi na malo maščobe popražite sesekljano čebulo. Dodajte vejice timijana, sol, poper in juho. Tekočino pokuhajte do polovice.
4 Olupite sladki krompir, ga zrežite na koščke in jih skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite, dodajte parmezan, maslo, sol in poper ter vse skupaj pretlačite v gladki pire. Postrezite z mesom.