Telečji medaljoni s pirejem iz sladkega krompirja

Telečji medaljoni s pirejem iz sladkega krompirja (foto: Profimedia) Profimedia
29. 12. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Recept za okusen obrok...

Za 4 osebe potrebujete:

Za medaljone:

  • 800 g telečjih medaljonov
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olje
  • košček masla
  • 1 čebulo
  • sveži timijan
  • 500 ml juhe

Za pire:

  • 800 g sladkega krompirja
  • 50 g parmezana
  • 1 žlico masla
  • sol, poper

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga nekaj minut pustite počivati na sobni temperaturi. Meso nato z obeh strani pecite po 2 minuti.

2 Nato ga vzemite iz ponve in ga za 8 minut postavite v pečico, segreto na 130 stopinj. Dodajte maslo.

3 V drugi ponvi na malo maščobe popražite sesekljano čebulo. Dodajte vejice timijana, sol, poper in juho. Tekočino pokuhajte do polovice.

4 Olupite sladki krompir, ga zrežite na koščke in jih skuhajte do mehkega. Po kuhanju ga odcedite, dodajte parmezan, maslo, sol in poper ter vse skupaj pretlačite v gladki pire. Postrezite z mesom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri