Okusna ideja za obrok!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g telečjega ramsteka
- 1 žlico sesekljanega žajblja
- sveže mleti beli poper
- sol
- 500 g belušev
- 4 rezine slanine
- 2 žlici olivnega olja
- sesekljan peteršilj
Za omako:
- 3 rumenjake
- 3 žlice belega vina
- 3 žlice limonovega soka
- 200 g masla
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 1 žlico sesekljanega drobnjaka
- sol
Priprava:
1 Meso zrežite na 4 rezine in vsako ovijte v slanino. Potresite jih z žajbljem in mletim belim poprom, nakapajte z oljem in jih za 2 uri postavite v hladilnik. Belušem odrežite olesenele konce, jih stresite v vrelo slano vodo, jih kuhajte nekaj minut in nato odcedite.
2 V kovinski skledi stepite rumenjake, vino in limonov sok. Skledo postavite v vročo vodo in mešanico stepajte, dokler se ne zgosti. Ko se omaka ohladi, počasi dodajte stopljeno maslo in sol ter sesekljana zelišča.
3 Medaljone postavite na srednje vroč žar in jih z vsake strani pecite po 8 minut. Po peki jih za 7 minut postavite na toplo. V tem času na žaru popecite še beluše. Meso postrezite z beluši in omako.