Telečji medaljoni z beluši

19. 6. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Telečji medaljoni z beluši (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusna ideja za obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g telečjega ramsteka
  • 1 žlico sesekljanega žajblja
  • sveže mleti beli poper
  • sol
  • 500 g belušev
  • 4 rezine slanine
  • 2 žlici olivnega olja
  • sesekljan peteršilj

Za omako:

  • 3 rumenjake
  • 3 žlice belega vina
  • 3 žlice limonovega soka
  • 200 g masla
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico sesekljanega drobnjaka
  • sol

Priprava:

1 Meso zrežite na 4 rezine in vsako ovijte v slanino. Potresite jih z žajbljem in mletim belim poprom, nakapajte z oljem in jih za 2 uri postavite v hladilnik. Belušem odrežite olesenele konce, jih stresite v vrelo slano vodo, jih kuhajte nekaj minut in nato odcedite.

2 V kovinski skledi stepite rumenjake, vino in limonov sok. Skledo postavite v vročo vodo in mešanico stepajte, dokler se ne zgosti. Ko se omaka ohladi, počasi dodajte stopljeno maslo in sol ter sesekljana zelišča.

3 Medaljone postavite na srednje vroč žar in jih z vsake strani pecite po 8 minut. Po peki jih za 7 minut postavite na toplo. V tem času na žaru popecite še beluše. Meso postrezite z beluši in omako.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"