Telečji medaljoni z beluši

Telečji medaljoni z beluši (foto: Profimedia) Profimedia
19. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusna ideja za obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g telečjega ramsteka
  • 1 žlico sesekljanega žajblja
  • sveže mleti beli poper
  • sol
  • 500 g belušev
  • 4 rezine slanine
  • 2 žlici olivnega olja
  • sesekljan peteršilj

Za omako:

  • 3 rumenjake
  • 3 žlice belega vina
  • 3 žlice limonovega soka
  • 200 g masla
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico sesekljanega drobnjaka
  • sol

Priprava:

1 Meso zrežite na 4 rezine in vsako ovijte v slanino. Potresite jih z žajbljem in mletim belim poprom, nakapajte z oljem in jih za 2 uri postavite v hladilnik. Belušem odrežite olesenele konce, jih stresite v vrelo slano vodo, jih kuhajte nekaj minut in nato odcedite.

2 V kovinski skledi stepite rumenjake, vino in limonov sok. Skledo postavite v vročo vodo in mešanico stepajte, dokler se ne zgosti. Ko se omaka ohladi, počasi dodajte stopljeno maslo in sol ter sesekljana zelišča.

3 Medaljone postavite na srednje vroč žar in jih z vsake strani pecite po 8 minut. Po peki jih za 7 minut postavite na toplo. V tem času na žaru popecite še beluše. Meso postrezite z beluši in omako.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri