Testenine s pečeno zelenjavo

Testenine s pečeno zelenjavo (foto: stockfood photo) stockfood photo
16. 1. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastna, hrustljavo zapečena mešanica

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 bučo (približno 1 kg)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 2 rdeči čebuli
  • 400 g srednje velikih testenin v obliki školjk (lahko pa tudi peresnike)
  • 2 stroka česna
  • 10 vejic žajblja
  • 70 g naribanega parmezana
  • 50 g drobtin

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Bučo prepolovite, odstranite semena, jo olupite in jo zrežite na večje kose. Porazdelite jih po pekaču, nakapajte z 2 žlicama oljčnega olja in jih začinite s soljo in poprom. Bučo pecite v pečici približno 40 minut.

V vmesnem času olupite čebuli, ju zrežite na krhlje in jih po 20 minutah peke stresite v pekač. Testenine skuhajte v večji količini vrele slane vode po navodilih z embalaže. Po koncu kuhanja jih odcedite.

Olupite česen in ga zrežite na rezine. Žajbelj oplaknite, ga osušite in lističe zrežite na drobne koščke. Vse skupaj zmešajte s testeninami in bučo. Stresite v model za narastke. Zmešajte parmezan in drobtine ter mešanico enakomerno potresite po testeninah. V pečici jih pecite še 10 minut, dokler se ne začne sir topiti.

Čas priprave: približno 1 ura in 20 minut.

Na osebo: približno 580 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 82 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri