Testenine s sicilijanskim pestom

8. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Testenine s sicilijanskim pestom (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Sicilijanski pesto je rahlo pikantna mešanica, ki se izvrstno poda h kosilu ali večerji. Seveda s kozarcem vina

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g špagetov ali drugih testenin
  • 1 žlico oljčnega olja
  • 1 klobaso s papriko
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 1 rumeno in 1 rdečo papriko
  • 100 g domačega sicilijanskega pesta (recept za domač pesto)
  • 1 žlico svežega origana

Priprava

Testenine skuhajte po navodilih z embalaže v obilici vrele slane vode.

Klobaso zrežite na rezine, čebulo na kose, očiščeno papriko pa na trakove. V ponev zlijte oljčno olje in na njem približno 2 minuti pecite klobase. Dodajte še čebulo in papriko in vse skupaj pecite še nadaljnje 3 minute.

Testenine odcedite in jih oplaknite pod vročo vodo. Nato jim primešajte pesto. Na koncu dodajte še mešanico s klobaso. Po krožnikih porazdelite posamezne porcije in testenine potresite z origanom.

Namig

Pesto lahko uporabite na različne načine. Lahko ga na primer namažete tudi na popečene rezine čabat, primešate testeninam s tunino in stročjim fižolom ali pa pa postrežete kot pomako h pečenim jagnječjim klobasicam.

Čas priprave: približno 20 minut.

Na osebo približno 540 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 15 g, ogljikovi hidrati: 86 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"